Om mej / About me

I det förtrogna kan nya upptäckter vänta. Det har Anna-Lena Ingemansson erfarit.

Halm är hennes material. När hon började utnyttja sina kunskaper i vävning till att utforska halmens kvaliteter öppnades dörrar. En värld av spännande möjligheter fanns att gå ut i. Idéerna står nu på kö, experiment som väntar på sin fortsättning. Hittills har det hon visat mötts av intresse. Hennes halmarbeten har en stark utstrålning.

Anna Lena Ingemansson började sin otroliga resa med arbeta med halmkonst under sina studier vid HDK Steneby och tog sin kandidatexamen i textilkonsthantverk våren 2003.

I sin strävan att förnya halmhantverket och att med olika metoder, samt experimentera med färg, form och struktur, hittade hon till slut en känsla och en spänning som ledde fram till en helt ny form av konstnärligt uttryck. Ett helt nytt unikt och innovativt uttryck med halm som ingen tidigare hade gjort.

Anna Lenas verk är inte alls som traditionell halmslöjd som finns mycket runt om i sitt landskap Dalsland. Anna Lena inspireras av den Dalsländska naturen, från sjöarna, åkrarna och där hon bor och arbetar i dag. Hennes halmkonst blir som abstrakta bilder av den världen runt omkring sig.

Anna Lena färgar sin halm för hand och det är en viktig del i den konstnärliga form hon söker. Alla hennes verk är vävda i två olika vävstolar. Hon har experimenterat med olika vävtekniker i vävningen för att komma fram till de konstverk som hon nu idag skapar. Alla hennes konstverk vävda för hand och är unika, de väger lätt och är förvånansvärt starka.

Anna Lena är även verksam inom textil och måleri och har under senare åren jobbat i Kinesisk tusch. Där har hon gjort livfulla och härliga studier av sina katter. Under några workshops har hon även utvecklat nya uttryck med att bland halm, textil och återbruksmaterial till att tillverka färgstarka och livfulla halmoron.

 

Anna Lena är född 1964 och är uppväxt i Dalsland. 

Medlem i DKF -  www.dkf.se  

http://www.dkf.se/wpforbund/medlemmar/anna-lena-ingemansson/

Medlem i Not Quite - www.notquite.se

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.